poniedziałek, 14 października 2013

Wegetariański przepis: kotlety z czerwonej fasoli

Składniki na kotlety z czerwonej fasoli:- 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy,
- 2 cebule, 
-pół pęczka natki,
- 2-3 łyżki mąki kukurydzianej (zamieniłam kaszkę kukurydzianą na wafelki pełnoziarniste), 

-odrobina oleju kukurydzianego,
-sól, przyprawy wg uznania – ja dałam granulowany czosnek i cząber, który idealnie nadaje się do dań z fasoli, by ułatwić trawienie.

Podsmażamy cebulkę. Miksujemy czerwoną fasolę z cebulą. Następnie dodajemy natkę pietruszki, sól, cząber, czosnek granulowany, mąkę. Formujemy kotleciki, podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.
 Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz